www.ovdim.org.il

חובת השימוע בפיטורים לאחר מספר ימים

דרגו את המאמר
  התקבלו 10 דירוגים בציון ממוצע: 3.8 מתוך 5

פיטורים לאחר שבוע בלבד

 

בית הדין לעבודה קבע כי סוכנות לביטוח אשר פיטרה עובדת, מספר ימים בלבד לאחר העסקתה, תשלם פיצויים בסך 250 שקלים בלבד, וזאת בגין פיטורים ללא שימוע. התובעת טענה כי פיטוריה נעשו לאלתר, ומבלי שהוסבר לה מדוע. אי לכך, התובעת הגישה כנגד סוכנות הביטוח תביעה בגין נזקים אשר נגרמו לה כביכול בשל פיטוריה. לדוגמא, פיצויים עבור אובדן דמי אבטלה, הפסד רווחים עתידיים, רישום בנה למעון פרטי ועוד.

 

התובעת טענה כי לא נערך לה שימוע כדין לפני פיטוריה. כמו כן, טענה התובעת, על מנת להתקבל לעבודה אצל הנתבעת, היא סירבה להצעות עבודה נוספות ולמעשה היא נותרה ללא פרנסה למשך כ-45 ימים.

 

המעסיקה טענה כי היא נמנעה מלחשוף בפני התובעת את הסיבה האמיתית לפיטורים, וזאת משום שהיא לא הייתה מעוניינת "להעליב את התובעת ואו לפגוע בה". למעשה, הנתבעת טענה כי התובעת לא התאימה כלל לתפקיד. כמו כן, הנתבעת טענה כי אין לפסוק עבור התובעת פיצויים כלל וזאת משום שהאחרונה עבדה אצלה כשבוע אחד בלבד. לחילופין, טענה הנתבעת, ככל שיפסקו עבור התובעת פיצויים, עליהם לשקף את תקופת עבודתה הקצרצרה.

 

כל עובד זכאי לשימוע

 

בית הדין לעבודה קבע כי כל עובד, גם כזה המועסק תקופה קצרה מאד, זכאי לשימוע לפני פיטורים. זכות השימוע נועדה לא רק כדי לאפשר לעבוד למנוע את פיטוריו, אלא גם על מנת שהאחרון יידע מהי הסיבה לפיטוריו ויהיה בידו להשתפר בהמשך. במקרה דנן, נקבע, הנתבעת לא חשפה בפני התובעת את הסיבה האמיתי לפיטוריה ועל כן מדובר בהפרה של חובת השימוע.

 

קראו עוד בתחום:

פיטורים שלא כדין וללא שימוע - פיצויים למפוטר בגובה שלוש משכורות

זכות השימוע בחוזה עבודה לתקופה קצובה
עובד פוטר בתקופת ניסיון ללא שימוע

פיטורים שלא כדין לאחר שעובדת סירבה להתנצל לפי החלטת ועדת שימוע

 

עם זאת, נקבע כי הפסקת עבודתה של התובעת לאחר שבוע בלבד, בשל חוסר התאמה, הינה סבירה בהתחשב בפררוגטיבה הניהולית של הנתבעת. לאמור, ראיון עבודה איננו יכול להעיד על תפוקת עבודתו של העובד בפועל, קל וחומר על השתלבותו בעסק. אי לכך, פיטורי עובד לאחר שבוע, שמוגדר כתקופת ניסיון, הינם סבירים ואין להתערב בשיקול דעתו של המעסיק בעניין זה.

 

"המעביד מקבל את העובד למשרה על בסיס קורות חיים ורושם ראשוני. רושם ראשוני זה עלול להיות מוטעה ולא אחת המעסיק מתבדה. הדברים נאמרים גם מן הצד השני, כאשר עובד מתרשם לרעה מהעבודה לאחר קבלתו. אי לכך, במקום בו אחד הצדדים מעוניין להפסיק את ההתקשרות לאחר זמן קצר כשבוע, אין למנוע ממנו לעשות כן". עם זאת, נקבע כי התובעת תזכה לפיצויי בסך 250 שקלים בגין העדר שימוע.
 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.