www.ovdim.org.il

פיצויים מוגדלים לעובד שפוטר לפני הפנסיה

דרגו את המאמר

האם מורה שפוטר לפני גיל הפנסיה יקבל פיצויים מוגדלים?

מורה, יליד 1950, פוטר מעבודתו בשנת 2003 והגיש תביעה בעניין זה לבית הדין לעבודה. מדובר במורה לערבית אשר הועסק בקריית החינוך "אורט חצור", ופוטר במסגרת צמצומים שנקט משרד החינוך בשנת הלימוד תשס"ג. המדינה טענה בבית הדין לעבודה כי עבודתו של המורה הופסקה בגין "בעיות בשיטת ההוראה שלו", אך טענה זו לא הוכחה בבית המשפט הלכה למעשה.

 

      קראו עוד בתחום:


בית הדין לעבודה קבע בתום הדיונים כי המדינה תפצה את המורה בסכום של כ-48,000 שקלים, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. המורה החליט להגיש ערעור על פסיקה זו, וטען כי פיטוריו הציבו אותו מול שוקט שבורה, שכן הוא רק בן 53 (שנים לפני הגיל בו אמור הוא לצאת לפרישה). לדבריו, מדובר היה בפגיעה ממשית, הן מבחינה תעסוקתית, והן מבחינה אישית.

 

פיטורים שלא כדין - סכום הפיצויים יגדל


השופטים בבית הדין הארצי לעבודה, אשר לפתחו הוגש הערעור, כתבו בפסק הדין כי מדובר בפרשה עגומה ומטרידה. פיטורי המורה נעשו שלא כדין, תוך נימוקים שאינם אמיתיים ונכונים. "איש לא חלק על הצורך בפיטורי צמצום במערכת החינוך במועד הרלבנטי", כתבו השופטים בפסק הדין, אך ניכר כי הנתונים אשר הוצגו לגבי עבודתו של המורה במסגרת השנים המדוברות נעשו תוך הטיית הכף כנגדו בחוסר תום לב.

 

מדובר בהמלצה לפיטורים אשר ניתנה בלחץ של זמן ללא מתן אפשרות לבצע את הבדיקה המתאימה ולבחון את המקרה לגופו. הבסיס לפיטוריו של המורה היה מכתב המלצה אשר נכתב על ידי המפקחת של בית הספר. מכתב זה הטיח ביקורת חריפה במורה, מבלי שהתבסס על נתונים עובדתיים ובית המשפט אף כינה אותו "שערורייתי".

בנסיבות העניין בית הדין הארצי קבע כי הפיצוי שנפסק למורה נמוך ואינו מספק. השופטים ציינו כי מדובר באדם אשר נגרם לו עוול חריג בנסיבותיו. "המערער נקלע למערכת קפקאית אשר הביאה לפיטוריו שלא כדין בטרם עת", ציינו השופטים בפסק הדין. כמו כן, המערער נפגע פגיעה קשה ואין לבוא עימו חשבון על כך שבחר בסעד כספי ולא ביקש לחזור לעבודה", נכתב בפסק הדין. השופטים הוסיפו לסכום הפיצויים, סך נוסף של 150,000 שקלים.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.