כנס עמותת יסמין בנוגע לקידום עסקים בבעלות נשים
דרגו את המאמר |
|
יו"ר קבוצת שטראוס-עילית, אשת העסקים עופרה שטראוס, הייתה אחת הנואמות הבולטות ב"כנס יסמין לקידום עסקים קטנים של נשים יהודיות וערביות". במסגרת דבריה, שטראוס דיברה ארוכות על אחריותה של המדינה לקידומם של עסקים עצמאיים בבעלות נשים. לדבריה, ישראל צריכה להשקיע משאבים רבים יותר בעסקי נשים, וזאת נוכח היותה חברה הדוגלת בשוויון הזדמנויות בעבודה. במהלך הכנס, אשר נערך בכפר המכבייה, שטראוס הוסיפה כי בכל העולם השתרשה זה מכבר התפיסה לפיה עסקים בבעלות נשים מטיבים עם הכלכלה והחברה.
קראו עוד בתחום:
- תעסוקת נשים ערביות בישראל ודיון בנושא בוועדה לקידום מעמד האישה
- הועדה לקידום האישה: פיטורי נשים בהריון הם עוולה חברתית
כאמור, הכנס אורגן על ידי עמותת יסמין. מדובר בעמותה אשר הוקמה לפני כ-7 שנים ומטרתה לקדם נשים בעלות עסקים קטנים. בכנס נכחו 350 משתתפים ונציגים מטעם משרדי התמ"ת והאוצר. בנוסף, כ-60 חברות גדולות במשק (כגון בנק הפועלים, סיסקו ואינטל) שלחו נציגים מטעמן לאירוע. במהלך הכנס, נחנכה פעילותו הישראלית של ארגון WEConnect International. מדובר בארגון בינלאומי אשר מתמקד בחיבור בין הזדמנויות עסקיות ושווקים, לבין עסקים בבעלות נשים.
אליזבת וסקז, מנכ"לית ומייסדת משותפת של הארגון הבינלאומי, נשאה אף היא דברים בכנס. וסקז הדגישה כי מהלכים לעידוד עסקים בבעלות נשים אינם מועילים רק לנשים בעצמן, אלא גם למשק בכללותו. לדוגמא, במסגרת פעילות הארגון, נעשה חיבור בין ספקים גדולים לעסקים בבעלות נשים, אשר מביא באופן ישיר לירידה במחירים והקלה בתהליך הרכש.
כיום - 8% מהנשים העובדות עצמאיות
נציגי החברות הגדולות אשר נכחו בכנס לא הביאו עימם בשורה קונקרטית מבחינת סיוע לעסקים בבעלות נשים. עם זאת, הודגש על ידם כי הם "נכונים לבחון את הנושא". כמו כן, בעלות העסקים אשר הגיעו לכנס זכו להיחשף לאפשרות להיכנס לרשימת הרשת החברתית-כלכלית של WEConnect International.
כאמור, שטראוס הייתה אחת הנואמות המרכזיות בכנס. לדבריה, היות והממשלה הינה הרוכש הגדול במדינה, שומה עליה להרים את הכפפה ולהתחייב לסייע לעסקי נשים. שטראוס הוסיפה כי במידה והמדינה תפעל כאמור, אין לה ספק שגם חברות פרטיות יצטרפו אליה בכדי לסייע לנשים הפותחות עסקים עצמאיים. יו"ר שטראוס-עילית אמרה כי לא רק מחיר המוצר צריך להיות שיקול בעסקה, אלא גם זהות המוכר (או יותר נכון, המוכרת).
במהלך הכנס, עמותת יסמין הציגה נתונים עדכניים אודות עבודת נשים בישראל. על פי נתונים אלה, בשנת 2010, רק כ-8% מהנשים העובדות בישראל היו עצמאיות (כאשר תשע מכל עובדות הועסקו כשכירות). כמו כן, העצמאיות היוו בשנה זו כ-27% בלבד משוק העצמאים במשק. הפערים ברורים עוד יותר כאשר עוברים למספרים. בשנת 2010, מתוך 478,000 עסקים קטנים ובינוניים, רק כ-70,000 היו בבעלותן של נשים. וסקז התייחסה לנתון זה וציינה כי אחד הקשיים המשמעותיים ביותר מבחינתן של נשים בפתיחת עסק הינו גיוס ההון. אי לכך, לדבריה, חשוב כי ארגוני הסיוע והגורמים הממשלתיים הרלבנטיים ימצאו פיתרון לעניין.