www.ovdim.org.il

עובד ציבור אשר סייע לארגון פשיעה הורשע בהרשעה תקדימית

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

מעורבותם של עובדי ציבור בארגוני פשיעה מהווה סכנה מהותית לשלטון החוק בישראל. היות והראשונים מחזיקים בידיהם סמכויות רבות מתוקף אמון הציבור, והיות והאחרונים מבקשים לנצל את הסמכויות הרבות הללו לשם פגיעה בציבור, הרי שעסקינן ב"חתונה אסורה" בין גורמים האמורים לעמוד משני צידי המתרס. תופעה זו עלתה ביתר לשאת לכותרות בתקשורת עם פרסום מסקנותיה של וועדת זיילר.

 

      קראו עוד בתחום:

 

הוועדה, אשר עסקה במעורבותם של עבריינים בשורות המשטרה, מתחה ביקורת חריפה במיוחד על התנהלותה של משטרת ישראל. כתוצאה מתוצאותיה, רב ניצב מכהן נאלץ להתפטר מתפקידו (והוא עשה זאת כשעתיים לפני כינוס מסיבת עיתונאים על ידי השר הממונה אשר הייתה ככל הנראה מביאה לפיטוריו). אחת השאלות המרכזיות אשר עלו במסגרת הדיונים בוועדת זיילר הייתה - האם משטרת ישראל מושחתת. כאשר זיילר נשאל בעניין במסגרת מסיבת עיתונאים עם פרסום המלצות הוועדה, ניכר כי לא היה לו ספק באשר לתשובה.


זיילר הדגיש כי למרות שהוא איננו מעניק הגדרות לבני אדם, הוא וחברי הוועדה השתדלו לא להשתמש במונח "מאפיה" בדו"ח. עם זאת, זיילר היה נחרץ בדבריו כאשר הוא הדגיש ש"המאפיה מכניסה אנשים לצוותים בתוך המשטרה ואחר כך הם עושי דבריה". לדבריו, "זו תחילתה של משטרה מושחתת מאוד". כפי שניתן לראות בהרשעה תקדימית שהתקבלה לאחרונה, מעורבותם של אנשי העולם התחתון במסדרונות הציבוריים יכולה להיות גם בגופים שאינם משטרתיים.
 

עובד עירייה חבר למשפחות פשע והורשע לפי חוק ארגוני פשיעה


עובד ותיק בעיריית אשדוד, אשר היה אחראי מטעם עיריית אשדוד על אצטדיוני הכדורגל בעיר, ניהל מחשבונו הפרטי כספים עבור ראשי ארגון פשיעה. על פי כתב אישום שהוגש כנגד העובד, האחרון העמיד לרשות העבריינים את אצטדיוני הכדורגל בעיר. בית המשפט המחוזי הרשיע את העובד בעבירות של מרמה, הפרת אמונים, פעילות בארגון פשיעה ושורה של עבירות על חוק איסור הלבנת הון. זאת ועוד, העובד הורשע גם - באופן חריג, יש לציין - בעבירות לפי סעיף 4 לחוק המאבק בארגוני פשיעה. מדובר בסעיף אשר עניינו עובד ציבור המסייע לארגוני פשיעה. יודגש כי הרשעתו של העובד התבססה על הסדר טיעון שהושג בינו לבין הפרקליטות.


כתב האישום תיאר את התנהלותו של העובד באופן הבא. נטען כי ארגון הפשיעה הפיק סכומי כסף משמעותיים כתוצאה מעבירות הימורים שונות. הכספים הועברו לידי עובד העירייה וזה ניהל אותם בעבור העבריינים. ניהול הכספים היה בחשבון הבנק הפרטי של עובד העירייה וכן בחשבונות בנק פרטיים של בני משפחתו. כמו כן, העובד רכש בעבור ארגוני הפשיעה נכסים שונים ומימן באמצעות הכספים את משק ביתו של ראש הארגון.


בית המשפט קבע כי הנאשם במקרה דנן השתמש בסמכויותיו ובמעמדו לרעה, וזאת תוך כדי שהוא מנצל את העובדה שהוא "אחראי על אצטדיוני הכדורגל בעיריית אשדוד". השופט הוסיף כי הנאשם השתמש לטובת ענייניו העבריינים במשרדי האצטדיונים. במסגרת הסדר הטיעון, נגזר על העובד קנס בשיעור של 200,000 שקלים וכן חולטו כספי פנסיה שנצברו לטובתו בשיעור של מאות אלפי שקלים. המדינה תבקש להטיל על העובד מאסר בפועל למשך עשרה חודשים לפחות, וזאת בניכוי ימי מעצרו. שלב הטיעונים לעונש אמור להתחיל במרץ השנה (2013).

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - יעוץ משפטי

עובד אשר הואשם על ידי חברת החשמל בגניבה יקבל פיצויים בגין הוצאת לשון הרע... 

האם בית הדין הארצי לעבודה הכשיר באופן עקיף את הדיון בנפוטיזם בנמל אשדוד כדיון לגיטימי בין ועד העובדים לדירקטוריון הנמל? 

האם בית הדין לעבודה יפסוק פיצויים לטובתו של מעסיק בגין גניבת עין ופרסום תיאור כוזב באתר אינטרנט? 

האם ניתן להרשיע עובד ציבור בגין סיוע לארגון פשיעה? בית המשפט קבע כי התשובה לכך חיובית... 

מהו צו למתן שאלון בבית הדין לעבודה? האם ניתן לבקש צו כגון דא במסגרת הליכים בבית הדין לעבודה? 

הגשת תביעה נגד שגרירות זרה על ידי עובד ישראלי. האם השגרירות נהנית מחסינות כריבון זר? 

האם ניתן לבקש חשיפת מידע מרשות מכוח חוק חופש המידע, וזאת למרות מניע כלכלי? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.