גרפיקאי ומקים אתרים באינטרנט - האם יחסי עובד מעביד?
דרגו את המאמר |
|
יחסי עובד מעביד בין מקים אתרים לבין גרפיקאי עצמאי
בין התובע לנתבע עלתה מחלוקת לגבי מערכת היחסים ביניהם. בעקבות תביעה שהוגשה לבית הדין לעבודה בנושא, נדרשה השופטת, חגית שגיא, לבחון האם התקיימו בין השניים יחסי עובד ומעביד. במילים אחרות, האם התובע היה עובד שכיר של הנתבע, ועל כן הוא זכאי להפרשי שכר וזכויות סוציאליות נוספות. לחילופין, האם יש לקבל את טענתו של הנתבע כי עסקינן בשני נותני שירותים שחברו יחד.
קראו עוד בתחום:
- האם בין האחים התקיימו יחסי עובד ומעביד?
- עובד מתנ"ס תובע פיצויים מהמועצה המקומית
- תביעה לתשלום שכר בגין תקופת התלמדות, האמנם?
הנתבע, בעל עסק להקמת אתרי אינטרנט, חבר לתובע שהינו גרפיקאי במקצועו המספק את התכנים לאתרים (תמונות, מלל, וכו’). התביעה שלפנינו התייחסה לשני פרויקטים של הקמת אתרים והכנסת תוכן אליהם, כאשר העבודה הוזמנה אצל הנתבע. כמו כן, יש לציין כי את משימת ביצוע התכנים לאתרים, הוטלה על כתפיו של התובע.
20 ש"ח לדף בלי תמונה - 25 לדף אם תמונה
התובע טען כי ההתקשרות בינו לבין הנתבע לגבי ביצוע התכנים עבור הלקוחות הייתה במסגרת יחסי עובד-מעביד. לשיטתו, הוא היה אמור לספק דפי תוכן ולקבל מהנתבע תמורה של 25 ₪ לדף עם תמונה ו- 20 ₪ לדף ללא תמנה. הנתבע טען לעומתו כי היה מדובר ב"מיזם משותף", כאשר הנתבע מספק לתובע ללקוח את שירותי הקמתו ואחסונו של אתר האינטרנט, והתובע מספק לאתר את דפי התוכן.
לגבי האתר הראשון, עובדת מטעמו העידה בבית המשפט כי שילמה לנתבע בעבור אתר שאיננו כולל תכנים. לאחר שנקשרה עסקה בין השניים, הפנה הנתבע את העובדת לתובע על מנת ש"יסגור לה את הפינה" של התוכן. לגבי האתר השני, מדובר בהזמנה אשר הגיעה לפתחו של הנתבע, לגבי אתר הכולל תכנים ותמונות (בעבור תשלום גלובאלי).
קראו עוד בתחום:
- אלמנתו של מוני פנאן תובעת את שכרו ממכבי תל אביב
- יחסי עובד ומעביד בין בעל עסק לבין אשת בנו
- יחסי עובד ומעביד בין בעל פאב למלצרית
בית הדין לעבודה קבע כי בעבור האתר הראשון, אשר הוזמן על ידי הלקוחה ללא תכנים נוספים, לא התקיימו יחסי עובד ומעביד בין התובע לנתבע. במקרה זה, קבעה השופטת, מדובר היה במיזם משותף אשר התמורה אליו הייתה אמורה להגיע לכל אחד מן הצדדים בנפרד.
עם זאת, בעבור העבודה שבוצעה באתר השני, קיבל הנתבע תשלום גלובאלי לבניית האתר העתידי, כולל תכנים ותמונות. אי לכך, בית הדין קבע כי היה על הנתבע לשלם את שכרו של התובע מסכום זה, ועל כן מדובר ביחסי עובד ומעביד.