www.ovdim.org.il

נהג לקה במחלת מיינר - האם התפטרותו הייתה על רקע בריאותי?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

התפטרות בגין מצב בריאותי – דחיית תביעה?


עובדים אשר מפוטרים ממקום עבודתם לאחר שצברו ותק של שנה לפחות זכאים לפיצויי פיטורים. חוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, עוסק בסיטואציות נוספות אשר בגינן יש לראות את סיום יחסי העבודה כמזכה בפיצויים. לדוגמא, התפטרות בגין מצב בריאותי. החוק מכיר בכך כי ישנם מקרים בהם העובד אינו מסוגל, מבחינה בריאותית ורפואית, להמשיך ולעבוד כתמול שלשום. לעיתים, עובד המתפטר מחמת מצבו הבריאותי יהיה זכאי לקבל ממעסיקו פיצויי פיטורים, כאילו פיטר אותו האחרון.


סעיף 6 לחוק קובע כי עובד זכאי לפיצויי פיטורים במידה והוא מתפטר מחמת מצב בריאותי, שלו או של בן משפחתו. התפטרות זו מזכה בפיצויים כל אימת שנסיבות העניין מהוות סיבה מספקת להתפטרות ולאור הממצאים הרפואיים ותנאי העבודה. נטל ההוכחה בתביעות שזהו עניינן מוטל על העובד. עליו אפוא להוכיח כי החריג הקבוע בסעיף 6 התקיים בעניינו והוא זכאי לפיצויי פיטורים.

 

      קראו עוד על אפליה בגין מצב בריאותי:

 

הסעיף מזכיר אפוא שלושה יסודות להוכחה – ממצאים רפואיים, תנאי עבודה ושאר נסיבות העניין. שלושת אלו מתגבשים ביחד לאמצעי ביקורת המשמש ככלי לבחינת הטענות בידיו של בית הדין לעבודה. לשון הסעיף קובעת כי ההתפטרות הייתה "לרגל" מצב בריאותו של העובד. דהיינו, חייב להתקיים קשר סיבתי בין המצב הרפואי להתפטרות. יתרה מכך, גורם זה צריך להיות העיקר ולא עוד שיקול בהתפטרותו של העובד. הגורם הרפואי הוא אפוא הגורם אשר היה בבחינת המניע והמביע להתפטרות.


נהג אשר לקה במחלת מנייר


במקרה אשר הונח לפתחו של בית הדין לעבודה, טען עובד כי הוא התפטר בנסיבות המזכות אותו בפיצויי פיטורים – וזאת בשל מצבו הבריאותי. מדובר באדם אשר עבד בתור נהג בקונסוליה האיטלקית. בשלב מסוים לקה התובע ב"מחלת הוורטיגו". מדובר במחלה (הקרויה גם מחלת מנייר) אשר גורמת להתקפים קשים של סחרחורת סיבובית, ליקויי שמיעה, חוסר שיווי משקל, לחץ באוזניים וטיניטוס.

 

התקפי המחלה אינם צפויים והם יכולים להיות חמורים או קלים. התובע טען כי המחלה סיכלה את יכולתו להמשיך ולעבוד כנהג, ואילו החברה הנתבעת לא השכילה להציע לו תפקיד חלופי. המסמכים הרפואיים אשר הוצגו על ידי התובע תמכו בטענותיו.


בית הדין לעבודה קיבל את התביעה. בפסק הדין נכתב כי התובע הוכיח שמחלתו הייתה המניע להתפטרותו וכן מצבו הרפואי הצדיק התפטרות זו. ראשית, הודעת הפיטורים של התובע כללה את הסיבה למהלך – מצב בריאותי. כמו כן, המסמכים הרפואיים אשר הציג התובע העידו על כך שכבר לפני ההתפטרות קיבל האחרון חופשת מחלה בגין התקף קשה במיוחד. יתרה מכך, גם רופא אשר בדק את התובע ציין כי הנ"ל איננו יכול - במצבו הנוכחי - לעבוד בעבודתו כנהג. לסיכום, נקבע כי התובע התפטר בדין מפוטר, מחמת מצב בריאותי, ועל כן הוא זכאי לפיצויי פיטורים.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.