תביעת לשון הרע של שרה נתניהו תידון בבית הדין לעבודה
דרגו את המאמר |
|
בית הדין האזורי לעבודה בירושלים ידון בתביעתה של שרה נתניהו, רעייתו של ראש הממשלה, כנגד עוזרת הבית אשר עבדה בבית המשפחה בקיסריה, לילאן פרץ. השופטת, עפרה ורבנר, דחתה את בקשתה של פרץ לדחות את התביעה על הסף מחמת העדר סמכות. תביעתה של נתניהו כנגד העובדת הוגשה בעקבות שורה של ראיונות אשר האחרונה נתנה לאמצעי התקשורת לאחר תום יחסי העבודה בין הצדדים.
קראו עוד בתחום:
- דואר אלקטרוני בעבודה - האם חסינות מפני תביעת לשון הרע?
- תביעת לשון הרע בין עובד למעביד, לאן תוגש?
- תלונת שווא בנוגע להטרדה מינית בעבודה - האם עילה לתביעת לשון הרע?
יודגש כי פרץ הגישה כנגד נתניהו תביעה הנוגעת לזכויות עובדים אשר לא שולמו לה כחוק, לטענתה. בעקבות מספר ראיונות אשר עוזרת הבית העניקה לאמצעי התקשורת, נתניהו הגישה כנגד האחרונה תביעת לשון הרע. פרץ טענה כי יש למחוק את התביעה על הסף וזאת משום שהמעשים המדוברים לא נעשו בזמן שהיא הייתה מועסקת על ידי התובעת. מנגד, נתניהו טענה כי עסקינן בראיונות אשר היו קשורים באופן ישיר ליחסי העבודה בין הצדדים. בסופו של היום, בית הדין דחה את הבקשה.
השופטת קבעה בהחלטתה כי העילות נשוא התובענה נגעו באופן ישיר וברור לנסיבות יחסי העבודה בין התובעת והנתבעת. אי לכך, והיות ועסקינן בלשון הרע הנוגעת ליחסי עובד מעביד, קמה לבית הדין לעבודה הסמכות לדון בתביעה. נתניהו טענה כי פרץ, בבואה להעניק את הראיונות השונים לאמצעי התקשורת, הפרה חובות חקוקות וביצעה הפרות שונות של חוזה העבודה.
לדוגמא, נטען כי פרץ הפרה את חובת הסודיות לפי חוזה העבודה, וכן את חובת תום הלב שבין עובד ומעסיקו.
"בית הדין לעבודה הינו בר סמכות לדון בתביעתו של מעסיק כנגד עובד בקשר ליחסי עבודה, כעולה בבירור מהוראות סעיף 24(א)( 1ד) לחוק בית הדין לעבודה", נקבע בפסק הדין, "ככלל, המגמה הינה לרכז בידי בתי הדין לעבודה, באופן ייחודי, את הסמכויות הנוגעות ליחסי העבודה האינדיוודואליים והקיבוציים, וכן את ענייני הביטחון הסוציאלי".
במקרים בהם מוגשות לבית הדין לעבודה תביעות "מחוץ ליחסי העבודה הקלאסיים", כגון תביעות נזיקין או תביעות לשון הרע, ייתכן והסמכות לדון בתביעות אלה תהיה עדיין לבית הדין לעבודה. במקרים כגון דא, בית הדין בוחן את "מהות היחסים שהיו בין התובע והנתבע" ובודק האם (במקרה זה, למשל) האמירות אשר היוו את עילת התביעה נגעו למעשים שבוצעו בתקופה בה התקיימו בין הצדדים יחסי עבודה.