התפטרות בגין מצב בריאותי והצגת אישור רפואי בדיעבד
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 1.0 מתוך 5 |
דחיית תביעה לפיטורים בגין מצב בריאותי למרות אישור רפואי
חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד זכאי לפיצויי פיטורים בהתקיים שני תנאים מצטברים – צבירת וותק בן שנה לפחות במקום העבודה, וסיום יחסי העבודה מצידו של המעסיק. עם זאת, חוק פיצויי פיטורים מוסיף מספר נסיבות נוספות אשר בגינן יש לשלם לעובד פיצויי פיטורים.
אחת מנסיבות אלו הינה התפטרות מחמת מצב בריאותי. סעיף 6 לחוק קובע כי במקרה בו עובד התפטר מעבודתו לרגל מצב בריאותי (שלו או של בן משפחתו), ולאור הממצאים הרפואיים הרלבנטיים אין אפשרות להמשיך להעסיקו, יש לראות בהתפטרותו כפיטורים.
במקרים בהם עובד מתפטר מחמת מצב בריאותי, והמעביד איננו משלם לו את פיצויי הפיטורים, רשאי העובד לפנות לבית הדין לעבודה. יש לציין כי במהלך הדיונים בבית הדין לעבודה, יידרש העובד להוכיח את טענותיו. נטל ההוכחה כי העובד התפטר מחמת מצבו הבריאותי מוטל על התובע.
הלכה פסוקה היא כי הוכחה זו נעשית על ידי הצגת אישורים רפואיים ואי אפשרות להמשיך להעסיקו במקום העבודה. יודגש כאן כי בטרם התפטר עובד מחמת מצבו הבריאותי, עליו לפנות למעסיקו ולבקש שיבוץ בתפקיד התואם את יכולותיו הבריאותיות. כמו כן, העובד נדרש להוכיח בפני בית הדין לעבודה כי מצבו הבריאותי מאיין את יכולתו לעסוק בתפקידו.
עניין נוסף, העובד אינו חייב להציג בפני המעסיק תעודה רפואית רלבנטית. הלכה פסוקה היא כי אין הכרח שהעובד יצטייד בתעודה מסוג דא במועד ההתפטרות. בית הדין לעבודה יקבל את תביעתו של העובד גם אם התברר לו בדיעבד שעל מנת לזכות בתשלום פיצויי פיטורים הוא נדרש להוכיח טענותיו באישור רפואי רלבנטי. לגבי אישור רפואי זה, עליו לאשר כי במועד ההתפטרות נשוא התובענה, מצבו הבריאותי של העובד הצדיק את התפטרותו מהעבודה.
דוגמא לפסק דין
במקרה אשר הונח לפתחו של בית הדין לעבודה, נדרשו השופטים לבחון את זכאותה של קופאית בסופרמקרט לפיצויי פיטורים בגין התפטרות לרגל מצב בריאותי. מדובר בעובדת אשר הועסקת בסופרמקרט במשך כשנה עד ליציאתה לחופשת מחלה בעקבות כאבים שחשה בגבה.
קראו עוד בתחום:
- מוכרת שהתפטרה בגין מצב בריאותי תקבל פיצויים
-
התפטר עקב מצב בריאותי ויזכה לפיצויי פיטורין - התפטר בגלל מצב בריאותי, האם ייזכה לפיצויים?
- פיטרו אותך אחרי הפלה? התפטרת בגלל מצב בריאותי?
התובעת לא שבה למקום עבודתה מחופשת המחלה הנ"ל וחודשיים לאחר תום אישורי המחלה, פנתה היא לרופא תעסוקתי. רופא זה קבע כי התובעת "מוגבלת לעבודה פיסית בינונית עד קשה". התובעת קיבלה את האישור הרפואי הנ"ל ולא הציגה אותו בפני הנהלת הסופרמקרט. רק שנה לאחר מכן, מסר עורך דינה של התובעת את האישור מהרופא התעסוקתי לחברה הנתבעת. ב"כ של התובעת ביקש מהנתבעת לשלם למרשתו פיצויי פיטורים וזאת בהתאם להתפטרותה לרגל מצבה הבריאותי.
בית הדין לעבודה קבע כי יש לדחות את התביעה לפיצויי פיטורים. ראשית, התובעת ניתקה כל קשר עם הנתבעת לאחר מסירת אישור המחלה האחרון. כמו כן, האישור הרפואי מהרופא התעסוקתי הוגש לנתבעת רק כשנה לאחר תום יחסי העבודה. השופטים ציינו כי התובעת לא השכילה להעניק לנתבעת הזדמנות לשבצה בתפקיד ההולם את מצבה הבריאותי. לא זו אף זו, התובעת אף לא הוכיחה שעבודה בתור קופאית הינה עבודה "פיסית קשה עד בינונית".