www.ovdim.org.il

הפסקה בעבודה במסגרת אמון אישי, האמנם?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5

הפסקה של עובד על בסיס אמון אישי


חוק שעות עבודה ומנוחה קובע בסעיף 20 כי ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל3/4- שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות. כמו כן, ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג ההפסקה היא של חצי שעה לפחות.


האם מעסיק רשאי להגדיר זמן הפסקה בתשלום על בסיס אמון אישי מבלי להוציא את העובד באופן ברור להפסקה? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית הדין לעבודה במסגרת תביעה של עובד מסעדה. התובע טען כי במהלך עבודתו הוא נדרש לעבוד ברציפות כתשע שעות מדי משמרת, וזאת מבלי שניתנה לו הפסקה כנדרש בחוק.

 

המסעדה טענה להגנתה כי אין כל ממש בטענות אלו והעובדים השונים ניצלו הפסקות וזמן מנוחה על בסיס אמון מלא ששר בין הצדדים. כמו כן, המסעדה הוסיפה כי העובד מעולם לא הלין על עניין ההפסקות בזמן שהועסק במסעדה.

 

שוטף הכלים מגיע לעדות


המסעדה הביאה לעדות את שוטף הכלים אשר הועסק במקום בתקופה נשוא התובענה. עובד זה העיד בפני בית הדין כי היום, כמו בעבר, יוצא הוא להפסקות מדי משמרת ובהן הוא נח ו"מנקה את הראש". כמו כן, הנתבעת הוסיפה כי העובד דנן איננו עובד כפיים ועל כן הוא איננו זכאי להפסקה על פי החוק (מדובר בטבח).


בית הדין לעבודה בחן ראשית את הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה ומצא כי טבחים זכאים לקבלת הפסקה בהתאם לאמור בסעיף 20 לחוק. עם זאת, במקרה דנן התובע לא השכיל לעמוד בנטל ההוכחה כי לא קיבל את ההפסקות כנטען. בית הדין לעבודה ציין כי העובד דרש חצי שעה הפסקה עבור כל משמרת שביצע. עם זאת, דרישתו עמדה על 251.5 הפסקות בגין 336 משמרות. מיותר לציין כי אין כל קורלציה בין הסכומים ועל כן תביעתו נדחתה.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.