www.ovdim.org.il

ראיה לחוסר מוטיבציה - שליחת קורות חיים תוך כדי עבודה

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 1.0 מתוך 5

הצגת מכתבים שנשלחו מדואר אלקטרוני כראיה בבית הדין לעבודה


רשת האינטרנט, אשר חדרה בשנים האחרונות לעולמנו, מאפשרת לעובדים רבים לגלוש לאתרים פרטיים גם במהלך העבודה. כיום, רובם המכריע של העובדים במשרדים עושים שימוש בתיבות דואר אלקטרוני - פרטיות ועסקיות - לצורך קיום תקשורת וירטואלית עם גורמים, חיצוניים ופנימיים.

 

האם למעסיק ישנה הזכות לחדור לתיבות אלו ואו לבדוק שימוש אשר נעשה במחשבו של עובד. האם כאשר המעסיק מבצע חדירה למחשבו של העובד ללא רשותו, ניתן להציג את תכתובות הדואר האלקטרוני כראיה בבית הדין לעבודה? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית הדין הארצי.  

 

      קראו עוד בתחום:


זכותו של המעביד לנטר מיילים לא זכתה להתייחסות מצידו של המחוקק. מדובר אפוא בחלל חקיקתי אשר הפסיקה נאלצה להתמודד עימו. עניין זה נדון פעמיים בבתי הדין האזוריים לעבודה וניתנו לו שתי פסיקות שונות. פסק דין תקדימי אשר ניתן בבית הדין הארצי לעבודה החל לעשות מעט "סדר בבלאגן". הנשיאה, נילי ארד, קבעה בפסק דינה את נקודת המוצא העיקרית לעניין זה – לעובד עומדת הזכות לפרטיות גם במקום העבודה.

 

האם מדובר בראיה קבילה?


במקרה דנן, מדובר בעובדת אשר הייתה מועסקת בחברת מחשבים ובשלב מסוים פוטרה מעבודתה. התובעת, אשר הייתה בהריון בעת הפיטורים, טענה כי מדובר בפיטורים אסורים על פי חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. המעסיק, לעומת זאת, ניסה להוכיח כי העובדת בעצמה הייתה מעוניינת לעזוב.

 

על מנת ליצוק תוכן לטענותיו, הציג המעביד בפני בית המשפט תכתובות דואר אלקטרוני, אשר הוכיחו כי העובדת שלחה קורות חיים למספר חברות מחשבים עובר לפיטוריה. המעסיק ביקש אפוא להראות שהעובדת הייתה חסרת מוטיבציה ובין הריונה לבין פיטוריה לא היה דבר וחצי דבר.


בית הדין הארצי לעבודה קבע כי למרות שהמעסיק אחז בתדפיסי הדואר האלקטרוני כאוחז בשלל רב, יש להוציא את הראייה הנ"ל מהתיק. נשיאת בית הדין הארצי לעבודה קבעה כי מדובר בתכתובות אשר הושגו על ידי המעביד שלא כחוק ותוך חדירה לפרטיותה של התובעת. יש לציין כי החלטתה של הנשיאה ניתנה בערעור אשר הוגש על ידי העובדת לשעבר, וזאת לאחר שבית הדין האזורי דחה את בקשתה להוציא הראיה מהתיק.


"גם אם תיבת הדואר האלקטרוני הוקצתה לעובדת מטעם החברה, החדירה של המעסיקה לתיבה הייתה ללא הסכמתה המפורשת והרצונית של העובדת", נכתב בפסק הדין, "מדובר אפוא בפגיעה בפרטיותה של העובדת וחדירה פסולה מצידה של המעסיקה. הדברים יפים גם במקרה דנן כאשר מדובר בתיבה מעורבת בה הוקצו לתובעת מרחבים ווירטואליים לצרכי עבודה לצד מרחבים וירטואליים לצרכים אישיים".
 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 


פסקי דין וחדשות - קורות חיים

האם יהיה ניתן לחשוף, בבית הדין לעבודה, תכתובות דואר אלקטרוני אשר מוכיחות כי העובד שלח קורות חיים תוך כדי עבודה? 

פרט נוסף אשר נוטה לאבד פרופורציות ואחיזה במציאות הינו השירות הצבאי. חוסר הפירוט בסעיף השירות הצבאי במידה ומדובר באי-התאמה או ליקוי נפשי, מסולף באלגנטיות... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.