www.ovdim.org.il

לא נתנה הודעת מוקדמת ותפסיד את דמי ההבראה והחופשה

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 2.5 מתוך 5

העובדת התפטרה בלי לתת הודעה מוקדמת ושילמה על כך בכספי הפיצויים

התביעה שלפנינו עוסקת בפיצויי פיטורין, דמי הודעה מוקדמת, פדיון ימי חופשה, פדיון דמי הבראה והפרשות לפנסיה. הטענות מופנות על ידי עובדת משק בית כנגד מעסיקתה.

המחלקות העומדת בין הצדדים היא מה היו שעות שעות עבודתה והיקף משרתה של התובעת? מה היה גובה שכרה? האם קיימת לתובעת יתרה בלתי מנוצלת של ימי חופשה? ומה היו נסיבות הפסקת עבודת התובעת?

 

זכויות עובדים

אין מחלוקת על כך שהעובדת עבדה במשק הבית במשך כשנתיים ובמהלך תקופת עבודתה לא שולמו לה דמי הבראה ולא הופרשו לה סכומים לקרן הפנסיה. לטענתה של העובדת, לאחר סיום העסקתה, שילמה לה הנתבעת סכום על סך 939 ₪ אשר היווה לגרסת המעסיקה את יתרת זכויותיה של התובעת בגין תקופת עבודתה, לאחר קיזוז פיצוי בסך 3,000 ₪ בגין אי מתן הודעה מוקדמת להתפטרות.

 

טענותיה של העובדת


לטענתה של התובעת היא הועסקה במשך שישה ימים בשבוע במשמרות של שמונה שעות בממוצע כאשר במהלך שנת 2008 הודיעה הנתבעת לתובעת על קיצוץ היקף עבודתה, תחילה קיצוץ של יום אחד ולאחר מכן קיצוץ של יומיים.

 

על פי כתב התביעה שכרה עמד על 5,000 שקלים ובעדותה בבית המשפט טענה התובעת כי השכר היה קבוע על 5,500 שקלים לחודש. בעבור עבודתה לא שולמו לה דמי חופשה, וזו הייתה גם סיבת פיטוריה. לטענתה היא ביקשה מהתובעת כי תשלם לה דמי חופשתה וזו סירבה בטענה שהיא איננה תאגיד או מפעל.

 

לאחר מכן הודיעה המעסיקה לתובעת כי היא מפוטרת וקראה לה להתייצב כעבור שבועיים אצל חלפן כספים בירושלים. בפגישה זו הציעה המעסיקה לעובדת 4,600 שקלים בתמורה למשיכת תביעותיה כנגדה.

טענות המעסיקה

המעסיקה טוענת כי העובדת השתכרה 3,600 שקלים בחודש ועבדה שישה ימים בשבוע במשך שש שעות. לאחר שנה צומצמה משרתה לחמישה ימי עבודה אך שכרה לא קוצץ בהתאמה. ל

 

טענתה קיצוץ ימי העבודה נבע מאי יכולתה של המעסיקה להיענות לבקשות העלאת שכר שהוגשו מטעם התובעת. המעסיקה טענה כי לאחר מספר חודשים הציגה לה העובדת אישור רפואי והתלוננה על כאבים ברגליה, בעקבות כך קוזזו ימי משרתה והיא החלה לעבוד שלושה ימים בשבוע בעבור 3,000 שקלים.

 

קראו עוד...

 

המעסיק ישיב לעובד כספים שנוכו לא כחוק משכרו

מפעל תרמילים יפצה עובד מוסלמי בגין אי-תשלום 150% בימי שישי

רכבת ישראל - לא לתצפיתנים ערבים

מתלמדת זכאית לתשלום שכר מינימום


המעסיקה טוענת עוד כי במהלך השנה הראשונה, נסעה העובדת לחו"ל לעשרה ימים ומשכורתה בגין ימים אלו שולמה כחוק. בשנה שלאחר מכן, ניצלה העובדת שלושה ימי חופשה בתשלום.

 

מי הודיעה למי על סיום ההתקשרות?

 

לטענתה של המעסיקה, התובעת דרשה בספטמבר 2008 כי תשלם לה דמי ההבראה ומכיוון שהיא איננה תאגיד או מפעל, ואינה מעורה בדיני העבודה (לאחר שהות של 23 שנים בארה"ב), אמרה לה הנתבעת כי תשיב לה תשובה בהקדם. העובדת דרשה כי דמי הבראתה ישולמו בו ביום ואם לא – תתפטר, וכך היה.

דיון

בית המשפט קיבל את גרסתה של המעסיקה והעדיף אותה על פני גרסת העובדת. הסיבה לכך נעוצה ברושם המהימן אשר הותירה האחרונה על השופט ונציגי הציבור. סתירות וחוסר בהירות שעלו מטענותיה של העובדת בנוגע לגובה שכרה, וחוסר יכולתה להמציא לו סימוכין, שמטו את הקרקע מתחת לאמינותה והטו את הכף לטובתה של המעסיקה.

 

קראו גם...

 

מוכרת שפוטרה בגין מצב בריאותי תקבל פיצויים

צו מניעת פיטורין כנגד העירייה

עובד עירייה שפוטר בגלל מניעים פוליטים - יפוצה בגין פיטורין שלא כדין


לגבי ימי החופשה – בית המשפט מקבל את דרישת העובדת באופן חלקי ומכיר בכך שלא שולמו דמי החופשה בעבור שנת עבודתה השנייה. למרות שהשופט מאמין למעסיקה כי 10 ימי חופשה בתשלום נפדו על ידי העובדת בשנה הראשונה, אין הוא מקבל את טענותיה כי שלושה ימי חופשה בתשלום נוצלו בשנה השנייה. כידוע, על מעביד מוטל לנהל פנקס חופשות. הנתבעת לא תמכה את גרסתה בדבר ניצול 3 ימי חופשה בשנת עבודתה השנייה של התובעת ברישום כלשהו.


דמי ההודעה המוקדמת – לצורה בה תופס בית המשפט את אמינותם של הצדדים ישנה חשיבות מכרעת בקבלת גרסאות במיוחד בסוגיות שאינן ברורות כגון נסיבות סיום עבודה. מדובר בד"כ בשיחה בין שני אנשים ללא נוכחות עדים אשר בית המשפט מכריע בה על פי שיקול דעתו המבוססת על התרשמותו ממהימנות גרסאות הצדדים. מכיוון שהעובדת הותירה רושם בלתי אמין עקב סתירות בגרסאותיה, תמך בית המשפט בטענותיה של המעסיקה וקבע כי העובדת היא שהתפטרה מבלי מתן הודעה מוקדמת.


ההודעה המוקדמת מפילה את התיק


למרות שהעובדת הייתה זכאית לדמי חופשה בגובה של 1,630 שקלים בתוספת של דמי הבראה בגובה 2,544 שקלים, אי מתן הודעה מוקדמת עלה לה בגובה שכר חודשי אחד (בתקופה דנן – 3,000 שקלים), מה שהפך את פיצוייה לבלתי משמעותיים.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.