כיצד לבחור מנהל תיקים?
דרגו את המאמר |
|
כיצד לבחור מנהל תיקים?
בחירת מנהל תיקים, היא אחת מההחלטות החשובות ביותר שתעשו בכל הקשור לכסף שלכם. כאשר אתם מחליטים להשקיע את כספכם באמצעות בית השקעות, יש חשיבות רבה לאדם שינהל את התיק שלכם.
בניגוד לבנקים, אשר ההתמחות שלהם היא במגוון נושאים ולאו דווקא בשוק ההון, מנהל התיקים שלכם חייב להבין בתום ההשקעות לעומקו ועל כל היבטיו ורבדיו. מנהל התיקים שלכם חייב לדעת כיצד למתח את השוק בצורה הטובה ביותר, את הסיכונים שיש בו ואת ההזדמנויות הרבות בנוצרות מדי יום.
הוא חייב להבין במנויות, באגח"ים, בתעודות סל, בבורסה בישראל ובבורסות בחו"ל. הוא צריך לדעת כיצד לבנות את תיק ההשקעות שלכם וגם כיצד לשנות את התמהיל שלו בעת הצורך, בהתאם לצרכים שלכם ולרמת הסיכון שאתם מכונים לקחת. במילים אחרות - מנהל תיקים מקצועי ואיכותי יעשה הכל על מנת לעשות עבורכם כמה שיותר כסף, וזהו למעשה תפקידו.
מהם הקריטריונים העיקריים לבחירת מנהל תיקים?
כמו בכל תחום, גם בתחום ההשקעות (ולמעשה בעיקר בתחום ההשקעות) ולידע ולניסיון של מנהל התיקים יש חשיבות עליונה.
- מומלץ לפנות למנהל תיקים שיש לו מוניטין רב וניסיון מוכח.
- זכרו כי אין כל בעיה לבדוק את ההצלחות והכישלונות של חברת ההשקעות עמה החלטתם לעבוד, אך חשוב גם לברר את ההצלחות והכישלונות של מנהל התיקים שיעבוד איתכם.
- מומלץ לקבל כמה שיותר המלצות ממשקיעים אחרים שעבדו עם החברה שבחרתם ועם מנהל התיקים שבחרתם.
- חשוב מאוד לבחון את הביצועים של מנהל התיקים לאורך זמן גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, ולא פחות חושב - גם בתקופות של משבר. מנהל תיקים טוב מצליח למקסם את רווחים שלכם (או להקטין את ההפסדים כמה שניתן) גם בתקופות של משבר).
- כמובן שגם לרושם הראשוני ולכימיה עם מנהל התיקים יש השפעה. מומלץ להגיע מוכנים לפגישה הראשונה עם מנהל התיקים על מנת שתוכלו לשאול כמה שיותר שאלות וכך גם לבחון את המקצועיות שלו.
- קריטריון חשוב נוסף הוא מדיניות ההשקעות של בית ההשקעות ושל מנהל התיקים שלכם. יש חברות המשקיעות את הכספים בצורה סולידית יותר ויש חברות המשקיעות בצורה מסוכנת יותר. בדקו זאת מראש עם מנהל התיקים ולכו על החברה שמתאימה יותר לאופי שלכם.
לא לשכוח להשוות עלויות - דמי ניהול
מלבד המוניטין, הרקורד ומדיניות ההשקעה, חשוב כמובן גם להשוות עלויות. כל בית השקעות גובה עמלות שונות ולעיתים ההפרשים הם גדולים בין בתי ההשקעות ומנהלי התיקים השונים.
דמי הניהול אותם גובה מנהל התיקים הם מרכיב משמעותי מהעלויות שלכם ויש לוודא כי בחרתם במנהל ההשקעות הגובה דמי ניהול נמוכים ככל האפשר. ישנן עמלות נוספות כמו עמלות קניה ומכירה, דמי שמירת ניירות ערך ועוד שניתן לחסוך בהן ולעיתים אף לבטלן לגמרי.
כמובן שלא מומלץ להתפתות לדמי ניהול נמוכים מדי וחשוב לוודא שמנהל התיקים הוא איכותי ומקצועי, אך גם עם מנהלי התיקים הטובים ביותר, ניתן להתמקח על דמי הניהול.
|