www.ovdim.org.il

פיטוריו של עובד בוטלו לאחר שעילתם הייתה משמעתית אך ההליך היה מנהלי

דרגו את המאמר

ביטול פיטורים בגין עריכת במסגרת הליך מנהלי ולא משמעתי


בית הדין לעבודה קבע כי יש להחזיר לעבודתו את מנהל האחזקה בהיכל התרבות בפתח תקווה, זאת משום שפיטוריו נעשו בהליך מנהלי למרות שמקורם היה בבעיות משמעת.


במשך כשמונה שנים עבד המבקש בהיכל התרבות בתור מנהל אחזקה. למרות שהיה הוא עובד מקצועי וחרוץ, ניכר עליו כי סבל הוא מאי יכולת לעבוד עם אנשים ויחסי אנוש שאינם מן המוצלחים. לאחר אירוע אשר במהלכו נגח העובד, לכאורה, בפניה של אחת העובדות האחרות, הוחלט בעירייה להשעות את האחרון לאלתר.

 

      קראו בנוסף:

 

בשובו מתקופת ההשהיה בת 14 הימים, זומן העובד בפני וועדת פיטורים ונאמר לו כי העירייה מוותרת על המשך העסקתו מחמת בעיות משמעת. העובד הגיש, בעקבות כך, עתירה לבית הדין לעבודה להמצאת סעד זמני האוסר את פיטוריו. במסגרת בקשתו טען העובד כי פוטר שלא כדין במהלך הליך מנהלי, ולא בהתאם להליכים משמעתיים.

 

פקודת העיריות קובעת - וועדת פיטורים מפטרת רק בהליך מנהלי


העובד תלה יהבו בסעיף 171א’ לפקודת העיריות [נוסח חדש]. סעיף זה קובע כי הבסיס החוקי בכל הנוגע לפיטורי עובדים ברשויות המקומיות עומד על שני מסלולים. פיטורים הנובעים מעברת משמעת שבצע עובד הרשות, ופיטורים מחמת אי התאמה - פיטורים מנהליים.

 

על פי הסעיף זה, עירייה רשאית לפטר עובד על פי החלטת וועדת פיטורים כל אימת שלא מדובר בפיטורים שעילתם עבירות משמעת. פיטורים אלו יעשו על ידי ראש העיר ועל פי החלטת בית הדין למשמעת לפי חוק המשמעת.


העירייה הציגה בפני בית הדין לעבודה ראיות ומסמכים מהם עלה כי תלונות שונות בכל הנוגע לתפקודו המקצועי של המבקש הגיעו לפתחה לא אחת. עם זאת, מהעדויות והפרוטוקולים של השיחות שנעשו עם המבקש הוכח כי הנהלת העירייה העריכה אותו בתור איש מקצוע אך הלינה על כישוריו החברתיים.

 

בית הדין לעבודה קבע כי העילה לפיטורי המבקש הייתה התנהגותו ועבירות המשמעת שלו, ועל כן יש לבחון עניין זה במסגרת הליך משמעתי מקובל. העובד זכאי לקבל את יומו בכך שיוכל לטעון לטענותיו בנדון ולהתגונן בהליך מתאים. כמו כן, בית הדין לעבודה ציין כי מדובר בסך הכל בסעד זמני כאשר מאזן הנוחות נוטה לטובתו של העובד.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.