דמי אבטלה לנשים בהיריון ולאחר הלידה
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 11 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
דמי אבטלה לנשים בהיריון ולאחר הלידה
תנאי הזכאות הבסיסיים לדמי אבטלה הם זהים לכולם (למעט מקרים מיוחדים). יש צורך להיות מוגדרים כמובטלים על ידי לשכת התעסוקה, להיות בגיל המתאים (20-65) ולהשלים תקופת אכשרה הקבועה בחוק. ישנם אוכלוסיות ומגזרים רבים הזכאים לקבלת דמי אבטלה כמו אקדמאים, סטודנטים (בתנאים מסוימים) וגם נשים בהיריון או לאחר לידה.
חשוב להדגיש כי הימצאות בהיריון לא שוללת בשום דרך שהיא קבלת דמי אבטלה. גם נשים בהיריון יכולות לקבל דמי אבטלה אך כמובן חשוב לזכור כי בתקופת ההיריון קשה מאוד (ולעיתים כמעט בלתי אפשרי) למצוא עבודה. מעסיקים רבים לא רוצים להעסיק נשים בהיריון מכיוון שהם יודעים כי תקופה קצרה לאחר תחילת העסקתן הן יצאו לחופשת לידה.
לכן נשים בהיריון המוגדרות כמובטלות יתקשו להתקבל לעבודות אליהן הן ישלחו מלשכת התעסוקה.
האם אישה שמקבלת דמי לידה זכאית גם לדמי אבטלה?
התשובה לשאלה הזו היא שלילית. לא ניתן לקבל במקביל דמי לידה ודמי אבטלה ולכן בתקופה שלאחר הלידה, אישה המקבלת דמי לידה לא זכאית לקבלת לדמי אבטלה. באופן כללי (לא רק במקרה של נשים לאחר לידה), המוסד לביטוח לאומי לא נותן שתי קצבאות מקבילות לאותו אדם בתקופת זמן אחת.
האם אישה הנמצאת בחל"ת לאחר הלידה זכאית לדמי אבטלה?
גם התשובה לשאלה הזו היא שלילית. אם ילדת ובחרת לצאת לאחר חופשת הלידה לחופשה ללא תשלום לאחר, אינך זכאית לדמי אבטלה בתקופה זו. הסיבה לכך היא שמדובר בחופשה מרצון ולא בחופשה כפויה.
במקרה כזה, לשכת התעסוקה רואה באישה הנמצאת בחל"ת כאדם אשר יכול לחזור לעבודתו אך בחר שלא לעשות זאת. חשוב לציין, עם זאת, שאם האישה רצתה לחזור לעבודה אך המעסיק סירה לקבל אותה, במקרה כזה תהיה זכאית לדמי אבטלה, מהרגע בו חלפו לפחות 90 ימים ממועד יציאתה לחופשה ללא תשלום.
ממתי זכאית אישה לקבלת דמי אבטלה לאחר חופשת הלידה?
על מנת שאישה תוכל לקבל דמי אבטלה לאחר הלידה, היא צריכה להודיע על התפטרותה מעבודתה. לאחר הודעה כזו היא נחשבת לאדם שהתפטר מעבודתו מרצונו ועליה להמתין 90 יום לפני שתהיה זכאית לדמי אבטלה.
לכן, אישה הרוצה לקבל דמי אבטלה לאחר הלידה, צריכה להתפטר מעבודתה כמה שיותר מוקדם על מנת שהספירה של 90 הימים יחלו גם הם כמה שיותר מוקדם. כך תוכל לקבל את דמי האבטלה לאחר הלידה בדרך המהירה ביותר.
נתון נוסף שכדאי לדעת הוא שאישה שילדה, רשאית להתפטר מעבודתה במשך תשעת החודשים הראשונים שלאחר הלידה, ולקבל פיצויי פיטורין וזאת במידה וסיבת ההתפטרות המוצהרת שלה היא כאשר הסיבה להתפטרות מוגדרת לצורך טיפול בתינוק.