www.ovdim.org.il

פיטורים פוליטים בעיריית נצרת עילית, האמנם?

דרגו את המאמר

דחיית תביעה בגין פיטורים פוליטיים בעיריית נצרת עילית


עובדים אשר היו מועסקים בעיריית נצרת עילית טענו כי הם פוטרו על ידי ראש העיר החדש, וזאת משום שבמהלך הבחירות שלפני כניסתו של ראש העיר לתפקיד, נטו הם לטובתו של המועמד השני. התובעים טענו כי פיטוריהם היו פיטורים מחמת שיקולים פוליטיים ועל כן דינם להתבטל.


עיריית נצרת עילית טענה כי יש לדחות את טענותיהם של התובעים. לטענתה, התובעים פוטרו לאחר שהיחידה בה הועסקו בעירייה נסגרה מחמת שיקולים עניינים. העירייה טענה כי מצבה הכלכלי הקשה לא אפשר לה להמשיך ולהעסיק את העובדים ביחידה בה עבדו, ועל כן לא נותרה כל ברירה אלא לפטרם. העירייה הוסיפה כי הוצעה לעובדים עבודה חלופית (אמנם בהיקף שעות נמוך יותר) אך הללו סירבו.

 

      קראו עוד על פוליטיקה ועבודה:


בית הדין בחן את העדויות והראיות אשר הוצגו בפניו, וקבע כי דין התביעה להידחות. לגבי הליך הפיטורים של התובעים, נקבע על ידי בית הדין כי הליך הפיטורים נעשה כדין, והיה בהתאם להוראות החקיקה, הפסיקה וההסכמים הקיבוציים הרלבנטיים. העובדים זומנו לשימוע כדין, שטחו בפני הגורמים המקצועיים את טענותיהם, וההחלטה על פיטוריהם התקבלה רק לאחר שבוע ממועד השימוע. לאמור, ההחלטה ניתנה לאחר שקילתה בכובד ראש.

 

שיקולים ענייניים ולא פוליטיים

 

בית הדין הוסיף כי נראה כי השיקולים אשר עמדו בבסיס ההחלטה על סגירת היחידה בה הועסקו התובעים היו מקצועיים וענייניים אף הם. מצוקתה הכלכלית של הנתבעת הוכחה על ידי עדותו של גזבר העירייה. כמו כן, הוכח כי גם אגף הביטחון בעירייה, ולא רק היחידה בה הועסקו התובעים, נסגר במסגרת הקיצוצים. לגבי מימון היחידה, התובעים טענו כי משרד החינוך משתתף במימונה ועל כן שיקולים כלכליים אינם יכולים להצדיק סגירתה. בית הדין קיבל בעניין זה את טענות העירייה לכך שהשתתפות משרד החינוך ב"תחזוקת המחלקה" עמד על 20% בלבד.

 

התובעים הוסיפו כי ההחלטה לגבי סגירת היחידה התקבלה במועד בעייתי, לאחר שהליך פיטוריהם נכשל ובית הדין הורה על השבתם לעבודה. בפסק הדין נכתב כי גם אם מדובר במועד "בעייתי", כפי שהוגדר על ידי התובעים, עדיין לא הוכח הקשר בין ההחלטה לסגירת היחידה לבין "השיקולים הפוליטיים הפסולים".

 

גם העובדה שתקציב היחידה היה פחות מחצי אחוז מתקציבה הכללי של העירייה לא הפכה את היחידה לחסינה מפני סגירה. לסיכום, נקבע כי לא הונחה בפני בית הדין לעבודה תשתית ראייתית שניתן ממנה להסיק כי סגירת העירייה הייתה על מנת להביא לפיטוריהם של התובעים.

 

לא הפעם הראשונה שתביעה כזו נדחית בנצרת עילית

 

אין זו הפעם הראשונה שבה נדחית תביעה בגין פיטורים על רקע פוליטי בהם מעורבת לכאורה עיריית נצרת עילית. בפברואר השנה דחה בית הדין לעבודה את תביעתה של עובדת אשר טענה כי היא פוטרה בעקבות יריבותו של בעלה לשעבר עם ראש העיר, שמעון גפסו.

 

בית הדין קבע כי לא היו דברים בגו והעובדת המפוטרת היא זו אשר גרמה לעירוב סוגיות פוליטיות עם פיטוריה שהיו משיקולים עניינים בלבד. בפסק הדין נכתב כי התובעת לא רק שלא פוטרה בשל שיקולים פוליטיים, אלא לאחר פיטוריה היא "שלחה" את בעלה לשעבר "לברר מדוע פוטרה".

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.