www.ovdim.org.il

דמי מחלה עבור תאונת דרכים, מה מגיע לכם?

דרגו את המאמר
  התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

על פי דיני העבודה, המעסיק אינו מחויב לשלם דמי מחלה לעובד אשר נפגע בתאונת דרכים, גם כאשר התאונה אירעה בדרך לעבודה, במהלכה או בחזרה ממנה. פיצוי בגין הפסד ימי עבודה משולם לעובד שנפגע מביטוח החובה של הרכב. אם העובד נפגע כהולך רגל, עליו להגיש תביעה לתשלום פיצויים נגד חברת הביטוח של הרכב הפוגע.

 

כמו כן, עובד שנעדר עקב פגיעה בתאונת עבודה אינו זכאי לדמי מחלה. בהתקיים תנאים מסוימים, זכאי העובד לתשלום דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי, וכאשר נותרה לעובד נכות כתוצאה מהתאונה, ייתכן והוא יהיה זכאי לקצבת נכות ולמענקים נוספים מביטוח לאומי.

 

תביעה לקבלת פיצויים לעובד שנפגע בתאונת דרכים

 

כל אדם שנפגע בתאונת דרכים יכול לתבוע את חברת הביטוח של הרכב שבו הוא נסע, ובמקרה של הולך רגל, הוא רשאי לתבוע את חברת הביטוח של הרכב שפגע בו. אם הרכב אינו מבוטח, ניתן להגיש תביעה נגד איגוד ביטוח נפגעי רכב.

 

הזכאות לתשלום פיצויים בגין נזקי גוף אינה קשורה לשאלה מי אשם בתאונת דרכים. כך שגם נהג שאשם בתאונה זכאי לקבל פיצויים מחברת הביטוח. את התביעה רצוי להגיש באמצעות עורך דין המומחה בדיני נזיקין, אשר יכול לסייע בהגשת תביעה אזרחית נגד חברת הביטוח, ולמצות את מלוא הזכויות של הנפגעים.

 

באילו מקרים זכאי עובד שנפגע לדמי מחלה?

 

על פי חוק דמי מחלה עובד שנעדר מהעבודה כתוצאה ממחלה זכאי לקבל תשלום מהמעסיק עבור היום השני והשלישי של תקופת היעדרותו בסך של 50% משכר הרגיל שהיה זכאי אילו המשיך לעבוד. עבור היום הרביעי והלאה, העובד זכאי לתשלום בסך 100% מהשכר שהיה מקבל במהלך תקופה זו, בהתאם לזכויות העובדים הקבועות בחוק.

 

עבור היום הראשון להיעדרות העובד לא זכאי לתשלום, אולם ניכוי ימים ממכסת ימי המחלה מתחיל מהיום הראשון. אם נקבע על ידי רופא תעסוקתי כי העובד מוגבל באופן חלקי או מתאים לעבודה בתנאים מסוימים מחמת מצבו הבריאותי, המעסיק רשאי להציע לו עבודה מתאימה אחרת.

 

עבודה חלופית בתקופת מחלה

 

העבודה החלופית צריכה להיות בכפוף לתנאים מסוימים, כך שהשכר עבור העבודה המוצעת אינו שונה מהשכר הרגיל בתפקיד הקודם. העבודה צריכה להיות מאותו סוג שבה עבד העובד בשלוש השנים האחרונות, או עבודה אחרת המתאימה להכשרתו המקצועית, השכלתו וכושרו הגופני.

 

הצעת עבודה חלופית מבטלת את זכאות העובד לדמי מחלה. סעיף 8 לחוק מתיר למעסיק לבטח את עובדיו בביטוח דמי מחלה כתחליף לתשלום דמי מחלה, וסעיף 10 קובע כי במקרה שהעובד עסק בעבודה אחרת עבור שכר בעת תקופת מחלתו זכאותו לדמי מחלה מתבטלת. אם המעסיק כבר שילם לעובד דמי מחלה, הוא רשאי לתבוע אותם בחזרה.

 

סעיף 11 לחוק קובע שהזכאות לדמי מחלה אינה מתקיימת כאשר העובד זכאי לתשלום אחר לפי חוק, כמו גמלה מביטוח לאומי. לפי סעיף 12 אין החוק גורע מזכויות קיימות של עובדים. במקרה שעובד זכאי לדמי מחלה לפי חוזה עבודה אישי או הסכם קיבוצי, הוא יכול לבחור בזכאות לדמי מחלה לפי החוק או לפי ההסכם.

 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - תאונות עבודה

במהלך ירידה ממשאית, עובד בחברה העוסקת במכירה והתקנה של חלקי חילוף, החליק על מדרגות המשאית ונפצע בברך. בית משפט השלום נדרש להכריע האם המעסיק התרשל.  

תופרת שהחליקה על הרצפה במקום העבודה, כתוצאה מנזילת שמן ממכונת התפירה שעליה עבדה, פנתה אל בית משפט והגישה תביעה נגד המעסיק לתשלום פיצויים.  

אל בית משפט השלום בעכו הוגשה תביעה בגין נזקי גוף שהגיש חשמלאי, על רקע נפילה מגובה שאירעה באוגוסט 2007, בבניין מגורים שבבעלות הנתבע. 

רתך אשר נגרם לו ליקוי שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש, פנה אל בית הדין האזורי לעבודה בנצרת והגיש ערעור על החלטת הוועדה הרפואית אשר קבעה לו 10% נכות בלבד.  

עובד בחנות נדרש להוביל לביתו של המנהל כמות רבה של ספרים, דבר שחרג מתפקידו. בעת הרמת המשא הכבד, נפגע העובד בגבו, וטען כי מדובר בתאונת עבודה.  

במהלך בדיקת תקלה במנוע של משאית במוסך, נשאבה ידו של חשמלאי לפתח כניסת האוויר של המנוע וכתוצאה מכך נגרמה לו קטיעה חלקית של האצבע.  

עובד באתר בנייה שנפגע ממסור חשמלי בכף ידו, טען כי המעסיק הורה לו לעבוד עם מסור ללא מגן, על כן הוא אחראי לקרות התאונה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.