www.ovdim.org.il

האם התובע זכאי לפיצויי פיטורין למרות החשד שגנב מהמעסיק?

דרגו את המאמר

התובע עבד במסעדה כחמש שנים, לאחר שחזר מחופשה בת שבוע וחצי בחו"ל, הוא לא שובץ עוד למשמרות בטענה למעשה גניבה. התובע עתר לבית הדין האזורי לעבודה בנצרת ודרש פיצויי פיטורין, פיצוי בגין פיטורין שלא כדין ותשלום זכויות נוספות עבור עבודתו.

 

התובע הועסק בין השנים 2007 עד 2012 באופן רצוף, כעובד שעתי על פי חוזה עבודה ושכרו האחרון עמד על 25.20 שקלים. בסוף חודש דצמבר 2011 הוא יצא לחופשה לתקופה של כשבוע וחצי. לטענתו לאחר שחזר, הוא פנה למסעדה כדי לברר אודות שיבוצו לאותו שבוע, והמלצרית שבדקה את סידור העבודה, הודיע לו כי הוא אינו משובץ למשמרות, ואמרה שתברר את העניין, אולם היא לא עשתה כן.

 

לטענת התובע, למרות שלא שובץ למשמרות, עד לאמצע חודש דצמבר, הוא המשיך לראות עצמו כעובד במסעדה, וטען כי לא התפטר באף שלב, עד שהמנהל הורה לו שלא לשוב לעבודה לאחר שהטיח בו מעשה גניבה בסוף התקופה השנייה, שנמשכה חודשים ספורים והסתיימה בחודש יוני 2012.

 

העובד התפטר לאחר ששב מחו"ל במטרה לפתוח מסעדה עם חבריו

 

מנגד טען המעסיק כי לאחר שהתובע שב מחופשתו, הוא הודיע על התפטרותו, מתוך כוונה לפתוח עסק משלו, ואף ביקש למצות את זכויותיו וקיבל דמי הבראה עקב סיום יחסי העבודה. בהמשך טען כי הוא אינו מצליח לפתוח עסק חדש וביקש שיחזירו אותו לעבודה. על כן הוא חזר לעבוד בתקופה שנייה, שהסתיימה בהתפטרותו לאחר שהתברר כי הוא נהג לגנוב מקופת המסעדה באמצעות זיכויים מפוברקים וביטולי הזמנות באופן פיקטיבי.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, הגיע בית הדין למסקנה כי בין הצדדים שררו יחסי עובד מעביד בשתי התקופות, ונדרש להכריע האם התובע פוטר או התפטר בסוף התקופה הראשונה, והאם הוא זכאי לפיצויי פיטורין.

 

בית הדין העדיף את גרסת המעסיק בעניין זה, וקבע כי התובע התפטר על רקע רצונו לפתוח מסעדה. מאחר וגרסת התובע כי המנהל נמנע מלשבץ אותו מהסידור במכוון במטרה לפטרו, לא נתמכה בראיות ולא הוכחה.

 

המעסיק לא הוכיח את טענותיו בנוגע לגניבה

 

עם זאת קבע כי התובע פוטר בסוף התקופה השנייה, עקב חשד כי גנב מבית העסק, בשל ביצוע זיכויים פיקטיביים וביטולי הזמנות. ואף הוגשה נגדו תלונה במשטרה בשל חשד זה, כשלושה חודשים לאחר הגשת התביעה הנוכחית.

 

חרף האשמות החמורות והסרטונים ממצלמות האבטחה שהוצגו במהלך הדיון, בית הדין השתכנע כי לא עלה בידי המעסיק להוכיח את מעשי הגניבה, וקבע כי מדובר בהפרת משמעת המצדיקה הפחתת פיצויי פיטורין ב- 60%, עבור שתי התקופות הנחשבות במקרה זה כתקופה אחת רצופה.

 

בסופו של דבר קבע בית הדין כי המעסיק ישלם לתובע סך של 31,800 שקלים, הכולל פיצויי פיטורין מופחתים, גמול עבודה בחגים, פדיון חופשה שנתית, שכר עבור שעות נוספות ועבור החודש האחרון להעסקתו. עוד נקבע כי לאור הפער בין הסכום שתבע ולסכום שנפסק, כל צד יישא בהוצאותיו.

 

סע"ש 50660-07-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.