www.ovdim.org.il

האם הסטודנטית למשפטים פוטרה או התפטרה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 4.0 מתוך 5

פקידת שיווק שעבדה קרוב לשנתיים בחברה המייצרת מוצרי בשר הגישה תביעה לפיצויי פיטורין בגין הפסקת עבודתה. מנגד טען המעסיק כי העובדת, אשר לקחה ביוזמתה חופשה לצורך השלמת מטלות ללימודיה התפטרה, על כן היא אינה זכאית לפיצויים, ואף טען כי היא נדרשת לשלם דמי הודעה מוקדמת.

 

בית דין האזורי לעבודה בירושלים נדרש להכריע האם הפקידה פוטרה או התפטרה, ולקבוע בהתאם האם היא זכאית לפיצויים ולתשלום זכויות סוציאליות נוספות.

 

בין הצדדים סוכם בעל פה על גמישות לצורך השלמת הלימודים

 

התובעת, שהיתה באותה תקופה סטודנטית למשפטים, החלה לעבוד כפקידה בחודש מרץ 2010. בין הצדדים סוכם בעל פה, ללא הסכם עבודה כתוב וללא הודעה לעובד, על מסגרת המותאמת ללימודיה, הכוללת משמרות בשעות נוחות וגמישות בתקופת המבחנים.

 

בחודש האחרון לעבודתה, שחל בינואר 2012, יצאה התובעת מוקדם, באישור המעסיק, על מנת לכתוב עבודה סמינריונית. מכיוון שלא הספיקה לסיים את הכתיבה, היא ביקשה שלושה ימי חופשה, ולדבריה, קיבלה על כך אישור, ובסופו של דבר אכן נעדרה בימים אלו. מיד לאחר שחזרה מהחופשה לצורך הלימודים, התובעת חלתה, ולקחה שמונה ימי מחלה, באישור רופא ותעודות מחלה.

 

כאשר העובדת חזרה לעבודה לאחר היעדרות בת 11 ימים, היא נקראה עוד באותו הבוקר לשיחת בירור במשרדו של מנהל החברה, ויומיים מאוחר יותר, הופסקה עבודתה.

 

האם הסטודנטית פוטרה או התפטרה?

 

בית הדין נדרש להכריע, האם התובעת קיבלה רשות להיעדר לחופשה בת שלושה ימים לצורך לימודים, או שעשתה כן על דעת עצמה, ובהתאם לכך האם היא זכאית לפיצויי פיטורין. וכן, האם בוצע שימוע כדין, והאם קיבלה את כל הזכויות הסוציאליות שמגיעות לה על פי החוק, כגון: דמי הבראה, פדיון ימי חופשה, והפרשות פנסיה.

 

על פי גרסת המעסיק, בתקופה האחרונה היתה מתיחות וכעס רב בין הצדדים, מכיוון שהתובעת היתה בלחץ לקראת סיום הלימודים, והוא מנגד דאג שלא ייוצרו פיגורים בעבודה. לטענתו, התובעת התקשרה אליו בערב שלפני היעדרותה, והוא סרב לאשר חופשה ללימודים בהתראה כה קצרה, ואף באורח פלא, היא חלתה מיד בסופה, ונעדרה סך הכל 11 ימים.

 

התובעת לקחה חופשה ללא אישור ולכן פוטרה מעבודתה

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, העדיף בית הדין את גרסת הנתבע, שהיתה עקבית, אמינה ומהימנה. וקבע כי התובעת החליטה להיעדר מעבודתה גם ללא רשות, על מנת לסיים את חובותיה ללימודים. עוד נקבע כי היא פוטרה ללא שימוע כדין, המאפשר לה להתכונן מראש, ולהעלות את טענותיה ולכן היא זכאית לפיצויי פיטורין, לדמי להודעה מוקדמת ופיצוי בגין היעדר שימוע.

 

בסופו של דבר קבע בית המשפט כי התובעת זכאית לסכום של 24,800 שקל, הכולל בין היתר: פיצויי פיטורין, הודעה מוקדמת, הפרשי דמי הבראה , פיצוי בגין אי הפרשות לקרן פנסיה, פיצוי בגין היעדר שימוע גם הוצאות משפט.

 

ס"ע 33731-03-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.