www.ovdim.org.il

האם עובד זר זכאי לפיצויי פיטורין בגין הרעה בתנאים?

דרגו את המאמר

מהגר עבודה מסודן שעבד במשך כשנתיים במסעדה בדרום תל אביב, התפטר בעקבות אי קבלת זכויות סוציאליות בסיסיות. העובד הגיש תביעה נגד מעסיקו לבית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו ועתר לפיצויי פיטורין, גמול שעות נוספות, פדיון חופשה והבראה, הוצאות נסיעה, דמי חגים ודמי גמולים לפנסיה.

 

לטענת התובע, הוא התפטר בשל מספר רב של שעות עבודה שנאלץ לעבוד, ללא תוספת בשכר וללא תשלום עבור שעות נוספות. הוא עבד במשך שנתיים באופן קבוע שבע משמרות בשבוע, כאשר כל משמרת נמשכה לפחות 11 שעות.

 

כמו כן, הוא עבד רק בערבים ולא קיבל חופשים בימי שישי ושבת, גם כאשר התחנן לצאת באופן חד פעמי, על מנת ללכת עם משפחתו וחבריו למסגד. העובד ביקש ממעסיקו שישנה את סידור העבודה כך שיעבוד לסירוגין שבוע בבוקר ושבוע בערב, אך בקשתו לא נענתה ולטענתו זכויותיו כעובד זר נפגעו.

 

העובד רשם את שעות העבודה על מפיות ופיסות נייר שונות

 

על מנת להוכיח את טענותיו התובע הציג רישומים של שעות עבודתו בעסק, אשר נכתבו על פיסות נייר ומפיות בעטים שונים, ובחלקם מתנוססת חתימת העסק, אך הרישומים אינם עקביים וחודשים ספורים חסרים.

 

אחד העובדים במסעדה העיד כי במסעדה לא עובדים לפי שעות קבועות, והם סוגרים את העסק, כאשר המקום מתרוקן מלקוחות וסועדים, לעיתים עד השעות הקטנות של הלילה ואפילו בשש בבוקר. לדבריו משמרת יומית יכולה לנוע בין 7 שעות ל – 13, ללא דפוס קבוע.

 

בעל העסק לא רשם את שעות הנוכחות של העובד

 

מנגד טען בעל המסעדה כי העובד התפטר על מנת לשוב לסודן ועל כן אינו זכאי לפיצויי פיטורין. עוד טען כי לא קיים רצף עבודה מאחר והתובע עזב את העבודה מעת לעת, לתקופות של חודש או חודשיים. עם זאת הוא לא הציג כל ראיה לטענה שהתובע לא עבד אצלו ברציפות, ולא הצליח להוכיח את טענתו.

 

מאחר ובעל המסעדה לא ערך רישום נוכחות, כפי שנדרש על פי חוק שעות עבודה, בית הדין קיבל את רישומיו של התובע, וקבע כי הוא זכאי לגמול עבור שעות נוספות בסך 17,000 שקל. הבקשה לגבי יתר החודשים בהם לא הוצגו בידי התובע רישומי נוכחות ושעות, נדחתה.

 

התובע לא הוכיח כי חלה הרעה בתנאי עבודתו

 

התביעה בנוגע להחזר הוצאות נסיעה נדחתה, מכיוון שהתובע גר סמוך למסעדה, במרחק של הליכה ברגל, והוא לא נדרש להשתמש באוטובוס ציבורי או במונית שירות, על מנת להגיע או לחזור מהמשמרת. כמו כן, קבע בית הדין כי התובע לא הוכיח כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין מחמת הרעה מוחשית בתנאי עבודה, מאחר ומעולם לא נקבעה לו מתכונת קבועה של שעות עבודה.

 

בסופו של דבר קבע בית הדין כי בעל המסעדה ישלם לעובד סך של 28,600 שקל, סכום זה כולל תמורת עבודה בשעות נוספות, פדיון חופשה, פדיון דמי הבראה, דמי גמולים לפנסיה ודמי חגים. בנוסף הנתבע ישלם את הוצאות המשפט בסך 5,000 שקל.

 

ס"ע 47380-07-11 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.