www.ovdim.org.il

האם העובד זכאי לפיצויי פיטורין, למרות שזנח את עבודתו?

דרגו את המאמר

מנהל מוצר בחברת תקשורת המספקת שירותי תוכן דיגיטאלי הגיש תביעה כנגד החברה לבית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו. ודרש פיצויי פיטורין, דמי הודעה מוקדמת וזכויות נוספות המגיעות לו. בית הדין נדרש להכריע מהן נסיבות הפסקת עבודתו של התובע והאם הוא זכאי לפיצויים.

 

החברה לא ערכה לעובד שימוע לפני שהתקבלה ההחלטה לפטרו

 

התובע הועסק בחברה כשנה וחודשיים עד לחודש אוגוסט 2012 והרוויח 9,000 שקל בחודש. התובע טען כי הוא פוטר בזמן ששהה בחופשת מחלה, מבלי שניתנה לו הזדמנות כנה להביע את עמדותיו במהלך שימוע כדין וללא הודעה מוקדמת.

מנגד טענה החברה כי העובד התפטר, מאחר והוא נטש את מקום עבודתו, תוך שהוא מקלל ומפטיר לעבר מנכ"ל החברה שהוא הולך לרופא.

 

האם יש לשלול את פיצויי הפיטורין בגין הפרות משמעת?

 

הנתבעת הוסיפה כי מדובר בעובד עם בעיות משמעת חמורות, שבין היתר איים על הממונה עליו, לא דיווח על שעות העבודה כצעד הפגנתי, הוציא מסמכים סודיים מהמחשב בניגוד להוראות מפורשות ואף הקים חברה מתחרה בזמן עבודתו.

עוד ציינה הנתבעת כי גם אם בית הדין יפסוק לטובת העובד, יש לשלול את פיצויי הפיטורין בשל בעיות משמעת.

 

מאחר והחברה פירשה את התנהגותו של העובד, שעזב את מקום העבודה בקללות וגידופים כהתפטרות, היא קיזזה משכרו סך של 9,000 שקל בגין אי מתן הודעה מוקדמת.

 

העובד הכחיש שהוא פתח חברה מתחרה, בזמן שעבד אצל הנתבעת או בסמוך לסיום עבודתו. הוא ביסס את דבריו בעדותו של מעסיקו החדש. וכן, הנתבעת לא הציגה ראיות כדי להפריך טענה זו.

 

האם התובע נטש את מקום עבודתו?

 

המסגרת המשפטית קובעת כי אין לראות אקט של פיטורין או של התפטרות אלא אם הדבר נעשה באופן מפורש וחד משמעי. במקרה של היעדרות מהעבודה יש לבחון כל מקרה לגופו ולבחון מה היו נסיבות ההיעדרות, התנהגות העובד ובמשך כמה זמן הוא זנח את עבודתו. כמו כן, התפטרות אינה נקבעת על ידי קביעתו של המעביד בכך שהוא רואה את העובד כמתפטר.

 

לאחר שבית הדין שמע את טענות הצדדים, הוא הגיע למסקנה, כי אין לראות בעובד כמי שהחליט לנטוש את מקום העבודה על מנת שלא לשוב אליו.

 

העובד יקבל פיצויי פיטורין מופחתים בשל הפרת משמעת

 

עם זאת, בית הדין מצא בהתנהגותו של העובד, כפי שבא לידי ביטוי בראיות שהוצגו בפניו, כי לקראת תום תקופת עבודתו הוא ביצע עבירת משמעת, שיש בה כדי להצדיק הפחתה של פיצויי הפיטורין בשיעור של 20%.

 

בנסיבות אלה קבע בית הדין כי התובע יקבל פיצויי פיטורין מופחתים בסך של 8,250 שקל ועוד דמי הודעה מוקדמת בסך 9,000 שקל. בנוסף הנתבעת תשלם את הסך של 9,000 שקל שקיזזה משכרו בגין דמי הודעה מוקדמת ותשלם עבור פדיון דמי חופשה בסך 3,682 שקל ועוד 2,000 שקל עבור הוצאות משפט.

 

ס"ע 21943-09-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.