www.ovdim.org.il

האם התובע קיבל הודעה מוקדמת לפני פיטוריו?

דרגו את המאמר

מנהל עבודה עבד במוסך לרכב בהרצליה במשך כתשע שנים, עד לפיטוריו בסוף חודש מאי 2009. נסיבות סיום עבודתו חלוקים בין הצדדים ובית דין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו, נדרש להכריע האם ניתנה לתובע הודעה מוקדמת כדין והאם הוא זכאי לפיצויים ולתשלום עבור זכויות סוציאליות נוספות.

 

התובע יצא לחופשה וקיבל במפתיע מכתב פיטורין

 

לטענת התובע, הנהלת המוסך החליטה בהתאם לבקשתו להעביר אותו לתפקיד אחר של יועץ שירות, נוכח מצבו הבריאותי ובשל אבדן כושר הראיה בעינו הימנית.
בהמשך הגיע עובד חדש שיחליף אותו בתפקידו ובינתיים הוא יצא לחופשה. לאחר כארבעה ימים של חופשה, הוא קיבל באופן מפתיע מכתב פיטורין בדואר, מבלי שניתנה לו הודעה מוקדמת.

 

מנגד טענה הנהלת המוסך, כי בתקופה שלפני סיום עבודתו, רמת תפקודו של התובע ירדה, והוא קיבל התראות חוזרות על מנת שישפר את ביצועיו.
על כן לטענתה, הוא קיבל הודעה מוקדמת כחודשיים לפני שנשלח אליו מכתב הפיטורין. הנתבעת ציינה כי המכתב נשלח לאחר תום תקופת ההודעה המוקדמת, על פי בקשתו של התובע, לצורך קבלת דמי אבטלה.

 

האם חלה טעות בהקלדת מכתב הפיטורין?

 

הממונה על התובע העיד כי חלה טעות בהקלדת תאריך המכתב. לדבריו, התובע ישב במשרדו בסוף מרץ 2009 וקיבל ממנו הודעה מוקדמת בעל פה. עוד ציין שתאריך הפסקת עבודתו בסוף מאי היה ידוע לכל העובדים, הוא נפרד מכולם ויצא לדרכו החדשה.

 

בית הדין קיבל את גרסתו של התובע שהיתה אמינה ועקבית וקבע כי הוא לא קיבל הודעה מוקדמת כדין, על כן הוא יקבל תמורתה תשלום בסך 13,699 שקל בגובה משכורתו האחרונה.

 

האם התובע זכאי לתשלום עבור זכויותיו הסוציאליות?

 

בנוסף עתר התובע לתשלום בגין חמישה ימי הבראה לשנת 2009. הנתבעת טענה מנגד כי הוא קיבל תשלום מלא עבור דמי ההבראה, אך לא צירפה לטענתה מסמכים המוכיחים זאת. לכן קבע בית הדין כי התובע זכאי לסך של 965 שקל בגין פדיון דמי הבראה לשנת עבודתו האחרונה.

התובע דרש גם תשלום עבור שעות נוספות ופדיון חופשה, אך לא הצליח להוכיח כי הוא זכאי לתשלום עבורם.

 

הנהלת המוסך הגישה תביעה שכנגד

 

הנתבעת הגישה תביעה שכנגד וטענה כי התובע קיבל בטעות פיצויי פיטורין גבוהים מהסכום שהיה אמור לקבל. לדבריה, הטעות נפלה בשל היעדר מידע מדויק בנוגע לגובה הסכומים שנצברו בקרן המבטחים, ממנה קיבל את כספי הפיצויים.
התובע לא מסר גרסה סותרת על כן נקבע כי הוא ישיב לנתבעת סך 3,723 שקל, אותו קיבל ביתר.

 

עוד טענה הנתבעת כי סמוך לפיטוריו, התובע תיקן את רכבו הפרטי במוסך שבבעלותה, מבלי לשלם את עלות התיקון. הנתבעת לא צירפה כל ראיה לתמוך בגרסתה, לכן תביעתה בגין רכיב זה נדחתה.

 

בסופו של דבר נקבע כי הנהלת המוסך תשלם למנהל שפוטר בגין תמורת הודעה מוקדמת סך של 13,699 שקל ובגין דמי הבראה סך של 965 שקל. מסכום זה הנתבעת רשאית לקזז סך 3,723 שקל בגין תשלום פיצויי פיטורים ביתר.

 

ס"ע 24285-10-10 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.