www.ovdim.org.il

מנהלת אירועים תבעה את הרשת בטענה כי פיטוריה בוצעו שלא כדין

דרגו את המאמר

מנהלת אירועים וקשרי קהילה ברשת לחינוך מדעי וטכנולוגי הגישה תביעה לבית דין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו, בטענה כי פיטוריה לאחר 12 שנות עבודה, בוצעו שלא כדין. בית הדין נדרש להכריע האם נפל פגם בהליך הפיטורין והאם התובעת זכאית לתשלום פיצויים.

 

העובדת פוטרה על רקע סגירת המחלקה לגיוס משאבים

 

התובעת טענה כי ההחלטה לפטרה נקבעה בטרם בוצע לה שימוע ונעשתה בניגוד לחוקת העבודה של עובדי ההסתדרות, אליה משתייכת הרשת. בנסיבות אלה התובעת עתרה לפיצוי בסך 100,000 שקל, בגין פיטורין שלא כדין. מנגד טענה הרשת כי הפיטורין, אשר בוצעו על רקע סגירת המחלקה בה עבדה התובעת וביטול תפקידה, בוצעו כדין והיא אינה זכאית לפיצוי נוסף, על זה ששולם לה כבר במסגרת סיום יחסי העבודה.

 

האם התקרית בוועידה הובילו לפיטורין?

 

התובעת החלה לעבוד ברשת החינוך בשנת 2001, והיא מלאה תפקידים פקידותיים שונים במהלך 12 השנים. בשנתה האחרונה, היא עבדה במחלקת גיוס משאבים בתפקיד ניהול אירועים וקשרי קהילה. במהלך אותה שנה אירעה תקרית בוועידת "כלכליסט" הקשורה ביחסי הציבור של הרשת. בעקבותיה המנהלת הישירה של התובעת, סיימה את עבודתה בהסכמה. לטענת התובעת התקרית בוועידה הובילה גם לפיטוריה.

 

כחודשיים לאחר התקרית התובעת זומנה לשימוע, בה נמסר לה כי בעקבות צמצומים ברשת ארגון האירועים הועבר למחלקת משאבי אנוש ותפקידה כמנהלת קשרי קהילה בוטל. בשיחה הובהר לה כי אף עובד אחר לא ימלא את מקומה. התובעת מסרה כי היא מסכימה לפיטוריה וביקשה לקבל שישה חודשי הסתגלות.

 

התובעת הפסיקה לעבוד ברשת חמישה וחצי חודשים לאחר השימוע וכארבעה חודשים לאחר שנמסרה הודעת הפיטורין, במשך כל התקופה היא קיבלה שכר.

 

הפיטורין בוצעו כדין, אך נפל פגם בהליך

 

בית הדין קבע כי ביטול המשרה ופיזור המחלקה מהווים עילה מוצדקת לפיטורין, בדומה לפיטורי צמצום, לכן פיטורי התובעת בוצעו כדין. אך עם זאת קבע בית הדין כי נפל פגם בהליך הפיטורין, מכיוון שהנתבעת היתה צריכה להיוועץ עם וועד העובדים לפני ההחלטה על הפיטורין, והיא אמנם נהגה כך אך באופן המעיד על חוסר תום לב.

 

עוד קבע בית הדין כי השימוע לא בוצע כדין מאחר והמנהלת הישירה של התובעת לא נכחה בו וגם לא דובר הרשת, שהיה מעורב בוועידת כלכליסט, אשר היה יכול לשפוך אור על השתלשלות האירועים ואולי למנוע את פיטורי התובעת.

 

התובעת תקבל זכות קדימה להיקלט בעבודה

 

בית הדין קבע כי בהליך הפיטורין נפלו פגמים לכן הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 30,000 שקל, בגובה של שלוש משכורות. בנוסף הנתבעת תישא בהוצאות המשפט בסך 5,000 שקל. עוד קבע בית הדין כי במקרה שייקלטו לרשת עובדים חדשים, לתובעת תהיה זכות קדימה להיקלט לעבודה בתפקיד דומה ברמת שכר וברמת אחריות לתפקידה הקודם.

 

סע"ש 52264-06-13 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.