www.ovdim.org.il

עובדים שהתפטרו מיוזמתם זכאים לקבל כספי פיצויים

דרגו את המאמר
  התקבלו 36 דירוגים בציון ממוצע: 3.3 מתוך 5

בית המשפט פסק באופן חד משמעי, כי פיצויי פיטורים מגיעים לעובד שהתפטר

 

שנים רבות שסוגיית כספי הפיצויים לעובדים שהתפטרו מתפקידם, מעוררת מחלוקת ולוקה בחוסר קביעה מוחלטת מטעם בית המשפט. לאחרונה הגיעה המחלוקת לסופה בהכרעה משפטית, שקבעה כי לפי סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורין, חברת הביטוח אינה רשאית להחזיר למעסיק את כספי הפיצויים, אלא כל הכספים שהצטברו בביטוח המנהלים, או בקרן הפנסיה, שייכים לעובד בלבד ויישארו על שמו, גם לאחר שסיים את עבודתו בין אם פוטר ובין אם התפטר.

עובדת תבעה כספי פיצויים מחברת הביטוח

 

עובדת בבית אבות, הגישה תלונה במשרד האוצר אצל המפקח על הביטוח, בה היא דורשת לקבל את כספי הפיצויים המגיעים לה, זאת בעקבות פשיטת רגל של החברה בה היא עבדה. במקרה זה, כספי הביטוח שלה חזרו למעסיק והיא נותרה בלי עבודה וללא פיצויים. המפקח קבע כי חברת הביטוח פעלה בניגוד לחוק, וחייב לפצות את העובדת.

 

בית המשפט דחה את הערעור של חברת הביטוח

 

חברת ביטוח הגישה ערעור על החלטת המפקח, אך בית המשפט דחה אותו וקיבל את עמדתו של המפקח. בית המשפט המחוזי פסק, כי תכליתו של חוק פיקוח על שירותים פיננסיים, היא להגן על המבוטחים ולאזן את אי השוויון, שקיים בין העובד והמעביד. המפקח על הביטוח הוא בעל סמכות להכריע בתלונות ספציפיות של עובדים והוא רשאי לקבוע כללים להגנת המבוטחים. ערעור על החלטת המפקח, יתקבל אך ורק במידה והוא חרג משיקול הדעת.


צבירת כספים איננה ניתנת להחזרה למעביד בשום מקרה

 

סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורין, קובע כי העובדים זכאים לקבל את פיצויי הפיטורין, אלא אם הנסיבות להפסקת העבודה, אינן מזכות אותם בפיצויים. קביעת בית המשפט בנוגע לקבלת כספי הפיצויים בכל מצב, היא בעלת משמעות רחבה, מפני שעד לאחרונה בית הדין לעבודה לא קיבל את טענות העובדים, בהן הם זכאים לקבל את כספי צבירת הפיצויים.


לפי סעיף 26 צבירת הכספים אינה ניתנת להחזרה למעביד, אך עם זאת, בפועל חברת הביטוח נהגה להשיב את כספי הפיצויים למעסיק לפי דרישתו, בכל עת שהוא חפץ, בניגוד לחוק פיצויי פיטורין.

 

לחברות הביטוח יש אינטרס לפעול למען הלקוח, שהוא בעצם המעסיק

 

עד היום לא הייתה פסיקה של בית הדין לעבודה בסוגיה זו, משתי סיבות עיקריות, הראשונה, מכיוון שלחברות הביטוח וקרנות הפנסיה, יש אינטרס ברור לפעול לטובת המעסיק, מפני שהוא הלקוח שלהם ולא העובדים. הסיבה השנייה, היא שהעובדים לא מכירים את סעיף 26 ולא מודעים לזכויות שלהם, או שאין להם ייצוג עובדים ראוי.

 

לאחר התפטרות מגיעים פיצויי כספים לכולם

 

פסיקת בית משפט המחוזי סללה דרך חדשה לקבלת כספי פיצויים והגשת תביעות של עובדים שהתפטרו, שנאלצו עד היום, לסמוך על הגינותו של המעסיק, שיעניק להם את הכספים שמגיעים להם על פי החוק.

 

עובדים שהתפטרו יכולים להגיש באופן אישי, אך קיימת גם האפשרות להגיש תביעה ייצוגית נגד חברות הביטוח והקרנות שהחזירו את הכספים למעסיקים, וכנגד מעבידים שלא שחררו לעובדים את כספי הפיצויים.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.