אי מתן מכתב פיטורים
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 6 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5 |
פיצויים בעקבות אי מתן מכתב פיטורים
עובדים אשר מפוטרים ממקום עבודתם דורשים פעמים רבות מכתב פיטורים. לעיתים מדובר במכתב אשר מוכיח כי העובד פוטר מעבודתו (וזאת לשם זכויות כגון פיצויי פיטורין, הודעה מוקדמת וכדומה), ולעיתים העובדים זקוקים למכתב זה לשם קבלת דמי אבטלה. במקרים בהם עובד לא קיבל מכתב פיטורין, יתכן וקיימת עילה לתביעת פיצויים בגין כך כנגד המעסיק. לדוגמא, עובד רשאי לטעון כי בעקבות אי מתן מכתב פיטורים נמנעה ממנו האפשרות לזכות בדמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי.
יודגש כי הפסיקה קבעה שלא ניתן להחיל בעניין זה כלל גורף ויש לבחון את נסיבות המקרה לגופו. דהיינו, לא בכל מקרה בו מעביד לא נתן לעובד מכתב פיטורים יש לחייב את המעסיק בתשלום פיצויים לעובד בשיעור דמי האבטלה אשר היו מגיעים לו.
קראו עוד בתחום:
- מכתב פיטורים לשם קבלת דמי אבטלה - האם פיצויי פיטורין?
- דמי אבטלה במהלך חופשה ללא תשלום לצורך טיפול בתינוק
- האם דירקטור הינו עובד של חברה אשר זכאי לדמי אבטלה במידה והחברה נסגרת?
- וועדת הכנסת החליטה - תורחב תקופת הזכאות לדמי אבטלה
ראשית, על העובד להוכיח שדמי האבטלה אכן נמנעו ממנו בשל אי הצגת מכתב פיטורים. שנית, ישנם מקרים בהם קיימת מחלוקת של ממש בין העובד למעסיקו בנוגע לזהות צד אשר סיים את יחסי העבודה (האם העובד התפטר או פוטר).
עם זאת, במידה והעובד ישכיל להוכיח נזק קונקרטי אשר נגרם לו, וככל שהוא יוכיח כי הימנעותו של המעסיק לתת לו מכתב פיטורים הייתה בלתי סבירה, ייתכן ובית הדין לעבודה יפסוק עבורו פיצויי בעד הנזק שנגרם לו. יש לציין כי על פי סעיף 8 לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות התשס"א – 2001, מוטלת על המעביד חובה למסור לעובד מכתב פיטורים.
דוגמא לפסק דין
בית הדין לעבודה פסק פיצויים בסך כ-8,500 שקלים לתובעת שפוטרה מעבודתה בדרך לא מקובלת וכאשר המעסיקה ממשיכה גם לאחר הפיטורים "לרמוס" את זכויותיה. במקרה דנן, הוכח כי הנתבעת סירבה לתת לעובדת מכתב פיטורין ולא שילמה לאחרונה את המגיע לה כתוצאה מפיטוריה (פיצויי והודעה מוקדמת).
התובעת פנתה לאחר הפיטורים לנתבעת ולנציגיה וזאת על מנת להשיג מכתב פיטורים שיאפשר לה לקבל דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי. לדאבונה, הנתבעת התעקשה וסירבה להעניק מכתב זה בכל תוקף. לא זו אף זו, אפילו נציגי הביטוח הלאומי פנו לנתבעת ושאלו לפשר אי מתן מכתב הפיטורים. במקום לסיים את העניין על ידי מתן מכתב פיטורים, טענה הנתבעת בפני הגורמים מהמל"ל כי מדובר במקרה של התפטרות מצדה של התובעת.
התובעת הוכיחה בפני בית המשפט כי היא לא קיבלה מכתב פיטורים, וזאת למרות שפוטרה מעבודתה. כמו כן, התובעת הציגה בפני השופטים נתונים מדויקים בנוגע להפסד דמי האבטלה שנגרם לה.